Természetes Parajdi sós ételízesítő
Az Életsó által kínált természetes ételízesítő kizárólag egészséges Parajdi sóból és gondosan összeválogatott szárított fűszernövényekből áll.
Nem tartalmaz semmiféle mesterséges anyagot, így a természetes Parajdi sós ételízesítő abszolút egészséges a szervezet számára. Ráadásul a benne található fűszereknek és Parajdi sónak köszönhetően már kis mennyiség is elég ahhoz, hogy ételeit intenzívebb íz-élménnyel gazdagíthassa.
Összetevők
Parajdi só, szárított zöldségek (sárgarépa, paszternák, vöröshagyma, burgonya, petrezselyemlevél, póréhagyma), feketebors, szerecsendió, kukoricakeményítő, B2 vitamin.
Tárolása
Száraz, sötét, hűvös helyen.

Az EGÉSZség terén minden részlet számít.
Fűszerezzen Ön is természetesen, adalékanyagok, színezékek és mesterséges ízfokozók nélkül Parajdi sós ételízesítővel!
Egy kis történelem
A mindenki által ismert Vegeta 1959-ben került piacra, majd ’67-ben Oroszországban és Magyarországon is megjelent, alig 10 évvel később pedig Európa-szerte univerzális íz-élményként terjedt el. Ma már sokan el se tudják képzelni az ételeket nélküle.
De vajon mi okozza ezt a ragaszkodást részünkről ehhez a fűszerhez?
A boltok polcait, a konyhánkat és az ételeinket „ellepő” ételízesítő sikerének elsődleges oka a nátrium-glutamát, azaz E621. Ez pedig nem más, mint egy szinte „függőséget” okozó ízfokozó-szer. Ez az egyik legismertebb és legelterjedtebb élelmiszer adalékanyag, aminek felhalmozódása a szervezetben, sokak szerint ártalmas lehet.
Többek között ezért is érdemes meggondolnia, mielőtt az ételébe, vagy a szerettei elé teszi az ebédbe, vacsorába. Nem lehet tudni, hogy a szervezetben felhalmozódott élelmiszer adalékanyag más anyagokkal reakcióba lépve hosszú távon mihez vezet, milyen problémákat okoz a szervezetben. Mindenesetre az immunrendszer és a kiválasztó szervek munkája elé valószínűleg akadályt görget.
Az ízek mámorában
A nátrium-glutamát azáltal teszi vonzóvá magát ízlelőbimbóink számára, hogy a négy alap íz (édes, keserű, sós, savanyú) mellett a nyelvünk képes a finomabb ízek érzékelésére is, és ezzel a fűszerrel mindent fokozottabban érzékelünk. Ehhez pedig könnyű hozzászokni.
Egyesek szerint ez a „szer” kis mértékben ártalmatlan, és csak nagyobb mennyiség bevitele esetén okozhat fejfájást, ájulásérzetet, de gyerekek, asztmabetegek és allergiások számára kimondottan nem ajánlott ez a fűszer. A kérdés az, hogy mit jelent a kismennyiség? És lehet-e elég kis mértékben fogyasztani valamit, ami szinte mindenben jelen van, így az üdítőkben, chipsekben, konzervekben, porlevesekben, és a leveskockákban is?
A nátrium-glutamát túlzott mértékben történő fogyasztása előidézheti az úgynevezett „kínai étterem szindrómát” is. Az emberek néhány százaléka túlérzékeny erre az összetevőre, és ez az érzékenység heves szívverésben, migrénes fejfájásban, nyak- és hátfájásban, kedvetlenségben nyilvánulhat meg.
Ráadásul a sejtek inzulinérzékenységét is csökkenti ez a „szer”, miközben növekvő étvágyhoz vezet, ami által könnyen elhízhatunk, és a cukorbetegség is hamarabb kialakulhat a szervezetünkben.
Sajnos, mint már említettük, a nátrium-glutamát az egyik legelterjedtebb ízfokozó a világon, így szinte mindenben benne van, különösen a hagyományos ételízesítő tartalmazza, ezért rendszeresen „mérgezzük” vele a szervezetünket.
Ezt az étel adalékanyagot elsőként a Távol-Keleten alkalmazták, és tengeri hínárból állították elő. Az ebből nyert por önmagában ízetlen és szagtalan, de más ízekhez társulva kiemeli azokat. Ezért „kiváló” ízfokozó-szer.
Válassza Ön is a természetes Parajdi sós ételízesítőt
Ha Ön se szeretné kockára tenni saját és szerettei egészségét, és nem szeretné ételeivel felhalmozni szervezetében ezt a „láthatatlan” és alattomos „mérget”, akkor az általunk kínált természetes, adalékanyagtól, színezéktől és ízfokozótól mentes Parajdi sós ételízesítőt Önnek találták ki!
A kincset érő tiszta parajdi só jótékony egészségre gyakorolt hatásairól ebben a cikkünkben tovább olvashat.
Megosztás
Ha tetszik Önnek ez a termék, kérjük ossza meg másokkal is. Köszönjük!
A legjobb, ételízesítésre használt fűszerkeverék.
Nagyon kellemes íz-élmény.🌞
Nagyon tiszta finom
Finom!
Elégedett vagyok és ajánlom mindenkinek!
Maximálisan elégedett vagyok, ajánlom
Imádom
A Vegeta fűszerkeveréket most próbáltam ki, nagyon elégedett vagyok a termékkel.
Erőteljesebb, mint más ízesítjük, ezért gazdaságosabb
–
Minőségi termék.
Jó minőségű készítmények gratulálunk
Nagyon finom szemcsés, lehetne kicsit darabosabb. Az íze finom.
Egészséges és finom!
Jó ízesítő