Természetes ételízesítő (0,5kg)

1,490 Ft

Ezért szeretheti:

  • Nátrium-glutamát és adalékanyag-mentes
  • Természetes parajdi sóval és szárított zöldségekkel
  • Hagyományos ízvilág mesterséges ízfokozó nélkül
Részletes leírás

Elfogyott

Természetes, adalékanyag-, színezék- és ízfokozómentes ételízesítő!

Természetes Parajdi sós ételízesítő

A mindenki által ismert Vegeta 1959-ben került piacra, majd ’67-ben Oroszországban és Magyarországon is megjelent, alig 10 évvel később pedig Európa-szerte univerzális íz-élményként terjedt el. Ma már sokan el se tudják képzelni az ételeket nélküle.
De vajon mi okozza ezt a ragaszkodást részünkről ehhez a fűszerhez? Vagy írjuk inkább így: fű-szer?

A boltok polcait, a konyhánkat és az ételeinket „ellepő” klasszikus ételízesítő sikerének elsődleges oka a nátrium-glutamát, azaz E621. Ez pedig nem más, mint egy szinte „függőséget” okozó ízfokozó-szer. Ez az egyik legismertebb és legelterjedtebb élelmiszer adalékanyag, aminek felhalmozódása a szervezetben, sokak szerint ártalmas lehet.

Többek között ezért is érdemes meggondolnia, mielőtt az ételébe, vagy a szerettei elé teszi az ebédbe, vacsorába. Nem lehet tudni, hogy a szervezetben felhalmozódott élelmiszer adalékanyag más anyagokkal reakcióba lépve hosszú távon mihez vezet, milyen problémákat okoz a szervezetben. Mindenesetre az immunrendszer és a kiválasztó szervek munkája elé valószínűleg akadályt görget.

Az ízek mámorában

A nátrium-glutamát azáltal teszi vonzóvá magát ízlelőbimbóink számára, hogy a négy alap íz (édes, keserű, sós, savanyú) mellett a nyelvünk képes a finomabb ízek érzékelésére is, és ezzel a fűszerrel mindent fokozottabban érzékelünk. Ehhez pedig könnyű hozzászokni.

Egyesek szerint ez a „szer” kis mértékben ártalmatlan, és csak nagyobb mennyiség bevitele esetén okozhat fejfájást, ájulásérzetet, de gyerekek, asztmabetegek és allergiások számára kimondottan nem ajánlott ez a fűszer. A kérdés az, hogy mit jelent a kismennyiség? És lehet-e elég kis mértékben fogyasztani valamit, ami szinte mindenben jelen van, így az üdítőkben, chipsekben, konzervekben, porlevesekben, és a leveskockákban is?

A nátrium-glutamát túlzott mértékben történő fogyasztása előidézheti az úgynevezett „kínai étterem szindrómát” is. Az emberek néhány százaléka túlérzékeny erre az összetevőre, és ez az érzékenység heves szívverésben, migrénes fejfájásban, nyak- és hátfájásban, kedvetlenségben nyilvánulhat meg.

Ráadásul a sejtek inzulinérzékenységét is csökkenti ez a „szer”, miközben növekvő étvágyhoz vezet, ami által könnyen elhízhatunk, és a cukorbetegség is hamarabb kialakulhat a szervezetünkben.

Sajnos, mint már említettük, a nátrium-glutamát az egyik legelterjedtebb ízfokozó a világon, így szinte mindenben benne van, különösen a hagyományos ételízesítő tartalmazza, ezért rendszeresen „mérgezzük” vele a szervezetünket.

Ezt az étel adalékanyagot elsőként a Távol-Keleten alkalmazták, és tengeri hínárból állították elő. Az ebből nyert por önmagában ízetlen és szagtalan, de más ízekhez társulva kiemeli azokat. Ezért „kiváló” ízfokozó-szer.

Ha Ön se szeretné kockára tenni saját és szerettei egészségét, és nem szeretné ételeivel felhalmozni szervezetében ezt a „láthatatlan” és alattomos „mérget”, akkor az általunk kínált természetes, adalékanyagtól, színezéktől és ízfokozótól mentes Parajdi sós ételízesítőt Önnek találták ki!

Az Életsó által kínált természetes ételízesítő kizárólag Parajdi sóból és gondosan összeválogatott szárított fűszernövényekből áll.

Nem tartalmaz semmiféle mesterséges anyagot, így a természetes Parajdi sós ételízesítő abszolút egészséges a szervezet számára. Ráadásul a benne található fűszereknek és Parajdi sónak köszönhetően már kis mennyiség is elég ahhoz, hogy ételeit intenzívebb íz-élménnyel gazdagíthassa.

A EGÉSZség terén minden részlet számít. Fűszerezzen Ön is természetesen, adalékanyagok, színezékek és mesterséges ízfokozók nélkül parajdi Parajdi sós ételízesítővel!

A cikk forrásául szolgált a saját tapasztalatokon túl: Bien.hu

Megosztás

Súly 0.5 kg
Egységár

2980 Ft / kg

Vélemények


Még nincsenek értékelések.

“Természetes ételízesítő (0,5kg)”értékelése elsőként

  • Magyar Posta
  • 1790 Ft
  • Utánvétel
  • Életsó utánvét

  • A csomagot átvételkor fizetheti
    készpénzzel
  • Csomagfeladás után,
    2-3 munkanapon belül megérkezik
  • 10 napos őrzési idő a helyi postahivatalban
  • Parajdi só bolt
  • Magyar Posta
  • 1190 Ft
  • Előre fizetés
  • Életsó BankkártyaÉletsó banki átutalás

  • A csomagot előre fizetheti
    bankkártyával,
    banki átutalással
    vagy befizetéssel
  • Csomagfeladás után,
    2-3 munkanapon belül megérkezik
  • 10 napos őrzési idő a helyi postahivatalban
  • Parajdi só bolt
  • GLS Futárszolgálat
  • 1290 Ft
  • Utánvétel
  • Életsó utánvétÉletsó Bankkártya

  • A csomagot átvételkor fizetheti
    készpénzzel
    vagy bankkártyával
  • Csomagfeladás után,
    1 munkanapon belül megérkezik
  • E-mail értesítés a szállítás napjáról és idejéről
  • Választható másik kiszállítási nap
  • 3 kézbesítési kísérlet
  • Interneten nyomonkövethető csomag
  • Parajdi só bolt

Hasznos információk

  • Kizárólag internetes áruházként üzemelünk, így személyes átvételre jelenleg még nincs lehetőség, azonban termékeinket kedvezményes áron szállítjuk házhoz
  • Áraink nem tartalmaznak csomagolási költséget, ugyanis mi azt nem számolunk fel!
  • A csomagot a megrendelés elküldése - illetve előre utalás választása esetén, a végösszeg megérkezése - után, igyekszünk mihamarabb (1-2 munkanapon belül), de legkésőbb 5 munkanapon belül átadni a Futárszolgálatnak, illetve a Postának
  • Kérjük vegye figyelembe, hogy a postára adás esetleg több napot is igénybe vehet