Természetes Parajdi sós ételízesítő
Az Életsó által kínált természetes ételízesítő kizárólag egészséges Parajdi sóból és 14 féle, gondosan összeválogatott szárított fűszernövényből áll.
Nem tartalmaz semmiféle mesterséges anyagot, így a természetes Parajdi sós ételízesítő abszolút egészséges a szervezet számára. Ráadásul a benne található fűszereknek és Parajdi sónak köszönhetően már kis mennyiség is elég ahhoz, hogy ételeit intenzívebb íz-élménnyel gazdagíthassa.
Összetevők
Szárított zöldségek 56% (petrezselyemgyökér, sárgarépa, ZELLER, burgonya, lilahagyma, paradicsom, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, karalábé, karfiol, fejes káposzta, kelkáposzta, gyömbér), parajdi só 40%, petrezselyemzöld, feketebors, szerecsendió.

Gyártó
A Karoti termékei szívvel-lélekkel, természetes összetevőkből készülnek, ráadásul mindezt környezetkímélő tasakokba csomagolják – karoti.huAz EGÉSZség terén minden részlet számít.
Fűszerezzen Ön is természetesen, adalékanyagok, színezékek és mesterséges ízfokozók nélkül Parajdi sós ételízesítővel!
Egy kis történelem
A mindenki által ismert Vegeta 1959-ben került piacra, majd ’67-ben Oroszországban és Magyarországon is megjelent, alig 10 évvel később pedig Európa-szerte univerzális íz-élményként terjedt el. Ma már sokan el se tudják képzelni az ételeket nélküle.
De vajon mi okozza ezt a ragaszkodást részünkről ehhez a fűszerhez?
A boltok polcait, a konyhánkat és az ételeinket „ellepő” ételízesítő sikerének elsődleges oka a nátrium-glutamát, azaz E621. Ez pedig nem más, mint egy szinte „függőséget” okozó ízfokozó-szer. Ez az egyik legismertebb és legelterjedtebb élelmiszer adalékanyag, aminek felhalmozódása a szervezetben, sokak szerint ártalmas lehet.
Többek között ezért is érdemes meggondolnia, mielőtt az ételébe, vagy a szerettei elé teszi az ebédbe, vacsorába. Nem lehet tudni, hogy a szervezetben felhalmozódott élelmiszer adalékanyag más anyagokkal reakcióba lépve hosszú távon mihez vezet, milyen problémákat okoz a szervezetben. Mindenesetre az immunrendszer és a kiválasztó szervek munkája elé valószínűleg akadályt görget.
Az ízek mámorában
A nátrium-glutamát azáltal teszi vonzóvá magát ízlelőbimbóink számára, hogy a négy alap íz (édes, keserű, sós, savanyú) mellett a nyelvünk képes a finomabb ízek érzékelésére is, és ezzel a fűszerrel mindent fokozottabban érzékelünk. Ehhez pedig könnyű hozzászokni.
Egyesek szerint ez a „szer” kis mértékben ártalmatlan, és csak nagyobb mennyiség bevitele esetén okozhat fejfájást, ájulásérzetet, de gyerekek, asztmabetegek és allergiások számára kimondottan nem ajánlott ez a fűszer. A kérdés az, hogy mit jelent a kismennyiség? És lehet-e elég kis mértékben fogyasztani valamit, ami szinte mindenben jelen van, így az üdítőkben, chipsekben, konzervekben, porlevesekben, és a leveskockákban is?
A nátrium-glutamát túlzott mértékben történő fogyasztása előidézheti az úgynevezett „kínai étterem szindrómát” is. Az emberek néhány százaléka túlérzékeny erre az összetevőre, és ez az érzékenység heves szívverésben, migrénes fejfájásban, nyak- és hátfájásban, kedvetlenségben nyilvánulhat meg.
Ráadásul a sejtek inzulinérzékenységét is csökkenti ez a „szer”, miközben növekvő étvágyhoz vezet, ami által könnyen elhízhatunk, és a cukorbetegség is hamarabb kialakulhat a szervezetünkben.
Sajnos, mint már említettük, a nátrium-glutamát az egyik legelterjedtebb ízfokozó a világon, így szinte mindenben benne van, különösen a hagyományos ételízesítő tartalmazza, ezért rendszeresen „mérgezzük” vele a szervezetünket.
Ezt az étel adalékanyagot elsőként a Távol-Keleten alkalmazták, és tengeri hínárból állították elő. Az ebből nyert por önmagában ízetlen és szagtalan, de más ízekhez társulva kiemeli azokat. Ezért „kiváló” ízfokozó-szer.
Válassza Ön is a természetes Parajdi sós ételízesítőt
Ha Ön se szeretné kockára tenni saját és szerettei egészségét, és nem szeretné ételeivel felhalmozni szervezetében ezt a „láthatatlan” és alattomos „mérget”, akkor az általunk kínált természetes, adalékanyagtól, színezéktől és ízfokozótól mentes Parajdi sós ételízesítőt Önnek találták ki!
A kincset érő tiszta parajdi só jótékony egészségre gyakorolt hatásairól ebben a cikkünkben tovább olvashat.
Megosztás
Ha tetszik Önnek ez a termék, kérjük ossza meg másokkal is. Köszönjük!
Anonim –
Minőségi termék.
CSABA SZÖLGYÉN –
Jó minőségű készítmények gratulálunk
Ágnes Balogh –
Nagyon finom szemcsés, lehetne kicsit darabosabb. Az íze finom.
Andrea Papp –
Egészséges és finom!
Ildikó Dr. Szölgyén –
Jó ízesítő
Tiborné I. –
végre egy természetes ételizesítő
Mária Mészáros-Draskóczy –
Finom
Balogh Lajosné –
Már máskor is rendeltem , ismerem, szeretem.
Judit Bognár –
Jó izvilág, só nélkül ami fontos.
Józsefné Pintér –
Nekem kevésbé izlik, de attól másnak még jobb véleménye lehet róla. Izlések és pofonok……..
Ágnes Ujfalusi –
Imádom
Andrea H. –
Nem gondoltam volna, hogy olyan finom.
Anett –
Nagyon finom és természetes ízek!
Fazekas Mihály –
Tökéletes.
Andrea –
Ízletes.