Barion Pixel

Sóterápia a légúti megbetegedések kezelésékor

Légúti megbetegedések kezelése sóterápiával

Gyermekkorában szinte biztosan mindenki találkozott a kamillás inhalálással egy piros lábas forró gőze felett, a sóterápia hatékonysága azonban már kevésbé közismert.

A haloterápia, azaz só terápia jótékony hatását 1843-ban Fliks Boczkowsky lengyel sebész bizonyította be elsőként. A hatékony sóterápiához a sóbarlangok mikroklímáját próbáljuk meg minél jobban lemásolni.

A belélegzett só lényegében oldószerként működik és magába vonzza a felső- és alsó légutakban megtapadt váladékot.

Parajdi párologtató sóA természetes sókristály fertőtlenítő hatással rendelkezik. A vírusok, baktériumok és gombák nagy részét elpusztítja. Javítja a szervezet fizikai, biokémiai aktivitását, fokozza az anyagcserét és a perifériás keringést. A nyálkahártya duzzanatot csökkenti, a nyákot oldja, úgy viselkedik, mint a természetes antihisztamin.

A só részecskék nagyságuktól függően a légutakban különböző mélységekbe jutnak el.
A 8 mikrométernél nagyobbak a garatban, az 5-8 mikrométer közöttiek pedig a nagy légutakban rakódnak le. A 0,5-5 mikrométer közötti részecskék lejutnak az alsó légutakba is és ott deponálódnak. Terápiás szempontból tehát ezek a leghatékonyabbak.

A sóterápia nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása miatt ajánlható szinte valamennyi légúti megbetegedésben, de természetesen részletes fül-orr-gégészeti kivizsgálás javasolt a terápia megkezdése előtt.

Parajdi só webáruházunk számos megoldást kínál a hatékony otthoni sóterápia elvégzéséhez. A száraz sóterápiához választhat a sópipa vagy a különféle parajdi sópárnák közül. A nedves sóterápia során pedig a parajdi párologtató só lehet a legjobb választás.

+
+
+

Forrás: Semmelweis Egyetem (semmelweis.hu)

Ön is hozzászólna? Írja meg véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Minden sütibe kell egy csipet só. Mi pedig azért használunk sütiket, mert Ön így kényelmesen vásárolhat tőlünk parajdi sót. (részletek adatkezelési tájékoztatónban)
Függetlenül ellenőrzött
1037 vélemény