Az a nő, aki nem csak pillanatokra szeretne szép és egészséges lenni, aki nem csak átmenetileg akar gondoskodni a szeretteiről és önmagáról, akit nem téveszt meg a csomagolás, tudja jól, hogy az igazán különleges és esszenciálisan jótékony dolgok a részletekben rejlenek. És, mi lehetne fontosabb részlet, mint a fűszer, ami minden ételünkbe, ezáltal pedig a szervezetünkbe is bekerül?

A só olyan, mint az oxigén. Megszoktuk, hogy jelen van ételeinkben, mint az oxigén a levegőben. Hiánya azonban súlyos következményekkel járhat, ahogy bizonyítottan az is, ha ez a só nem elég tiszta, nem elég természetes. Annak a Hölgynek a választása, aki parajdi sóval fűszerez, tökéletes.

Az Erdélyben található Parajdi Sóbányában az Ősóceánból itt maradt natúr kristálysót bányásszák, így napjaink észnélküli „fogyasztásában”, a káliumtól és adalékanyagtól olcsóra „finomított” só világában még mindig tudjuk valódi, természetes, ásványi anyagban és nyomelemben gazdag sóval fűszerezni ételeinket, őrizni az egészségünket.

Ahogy 1500 évvel ezelőtt Cassiodorus római történetíró megmondta:
„Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem.”

Mert a sóra szüksége van:

  • A vesének a túltengő savak leépítéséhez, hogy ne savasodjunk el…
  • Ilyen értelemben a rák megelőzéséhez, kezeléséhez is…
  • Az izomzatnak az erőnlétünk fenntartásához…
  • A vérnyomásunknak, aminek szabályzásában a só is szerepet játszik…
  • A szívünknek, mert a só csökkenti a szívritmuszavart…
  • A cukorbetegségnél, mert a só segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet…
  • A tápanyagok felszívódásához…
  • Az agyműködésünkhöz, és még sok máshoz, mert a természet úgy alkotta meg az emberi testet, hogy számára só egyben alapszükséglet.

És, ahogy gyerekkorunk történetéből is tudjuk: a király legkisebb lánya szerette a legjobban az apját, mikor azt mondta neki, úgy szereti őt, mint az emberek a sót. Ennek a kristálynak óriási szerepe van az egészsége megőrzésében, azonban nem mindegy, melyik fajtáját használja.

Ne hagyja magát becsapni a csomagolással, vagy a kedvező (olcsó) árral, mert, amit kap, az is „olcsó” lesz. Az iparilag finomított konyhasó már-már mesterséges vegyületnek számít, ami csak a töredékét tartalmazza a természetes sók ásványianyag tartalmának. A túl sok közönséges sóban található adalékanyag a szervezetben méreganyaggá alakulhat, és számos betegség táptalajává válhat.

Ha Parajdi sóval fűszerezi ételeit, akkor ettől nem kell tartania. Ez az Erdélyből származó só „finomítatlan”, azaz semmiféle adalékanyagot és csomósodás gátlószert nem tartalmaz, ellenben 84-féle létfontosságú ásványianyaghoz és nyomelemhez juthat általa a szervezete.

A tiszta só és a szépség

A tiszta só kincset ér mind egészségünk, mind pedig szépségünk szempontjából. Nem véletlenül nevezték a középkorban a sót „fehér aranynak”. Külsőleg alkalmazva, fürdősó formájában a Parajdi só felpezsdíti a vérkeringést, csökkenti a ráncokat, felveszi a harcot a narancsbőrrel és tökéletes bőrradír. A legendák szerint éppen ezért már Kleopátra is tett sót a fürdővízébe.

Éljen Ön is azzal az ősi tudással, amivel a régi korok uralkodói és alattvalói fűszerezték életüket, ételeiket:
Tiszta só mindenkor!

2 vélemény: “„Fehér Arany”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.